Selecteer een pagina

Onze diensten

G&I België biedt vele verschillende diensten aan. Hieronder een korte samenvatting van welke diensten wij kunnen leveren.

Visie

Integriteit is een kernwaarde binnen overheidsorganisaties in België. De bedoeling is dat integriteit niet alleen in de marge wordt meegenomen.  Het vormt de kern en het hart van het dagelijkse functioneren van de overheid. Werken aan integriteit is een kwestie van bouwen aan een integriteitsysteem en groot onderhoud van het bestaande integriteitsysteem. De integriteitprogramma’s van G&I zijn bedoeld om deze kernwaarde te doen leven, en om de reeds bestaande fundamenten onder het bereikte integriteitsniveau te verstevigen en het niveau waar mogelijk nog verder te verhogen

Werkwijze

In alle Vlaamse en Waalse overheidsorganisaties zijn elementen aanwezig van het ‘integriteitsysteem’. Het integriteitsysteem kent daarbij twee sporen; het moreel leerproces en de zorgvuldige handhaving. Elk integriteitsprogramma dient te beginnen met het in kaart brengen van wat al aanwezig is, wat niet, wat werkt, en wat nodig zou zijn. Vervolgens moet er gericht worden gewerkt aan het aanvullen van de lacunes. Maatwerk, praktijkgericht en duurzame verankering – die drie kernbegrippen zijn op al ons werk in organisaties van toepassing.