Selecteer een pagina

Team overzicht

Hieronder vind u de professionals van Governance & Integrity België/Belgique. Ze hebben allemaal vele jaren ervaring op het gebied van integriteit en zijn allround adviseur en trainer. Iedereen heeft daarnaast een eigen specialisatie in een sector of expertise, van trainen tot risicoanalyse en van overheid tot financiën.


Alexander de Waele

Alexander de Waele

Directeur G&I België/Belgique

Adviseur en trainer

Alexander is een ervaren trainer morele oordeelsvorming en adviseur op het gebied van integriteit. Sinds 2012 is hij directeur van G&I België. 

Alexander studeerde filosofie in Gent, Leuven en Brussel. Aan de University of Notre Dame in West-Australië werkte hij als docent ethiek en moraalfilosofie, aan de Hogeschool Gent als docent KMO-management. 

Voor G&I is Alexander werkzaam bij verschillende gemeenten in België en Nederland. Zo traint hij managers en medewerkers van verschillende steden en gemeenten in onderdelen van het morele leerproces en de zorgvuldige handhavingspraktijk. Daarnaast begeleidt hij een aantal centrumsteden in Vlaanderen bij het werken aan één organisatiecultuur bij reorganisaties en het duurzaam ontwikkelen van de organisatie in termen van integriteit. 

Verder is hij werkzaam in de financiële sector, waar hij trainingen rond zorgvuldige besluitvorming verzorgt en advies geeft rond organisatiestructuur aan raden van toezicht, raden van bestuur en medewerkers van verschillende internationale grootbanken. In deze context is Alexander ook werkzaam als docent ‘Sustainability and Integrity’ bij Febelfin Academy, de vereniging van Belgische financiële instellingen, waar hij integriteitsmanagement voor leidinggevenden en management geeft.