Alexander De Waele

Directeur G&I België, trainer, adviseur

Alexander is een ervaren trainer morele oordeelsvorming en adviseur op het gebied van integriteit. Sinds 2012 is hij directeur van G&I België.

Alexander studeerde filosofie in Gent, Leuven en Brussel. Aan de University of Notre Dame in West-Australië werkte hij als docent ethiek en moraalfilosofie, aan de HoGent als docent KMO-management.

Voor G&I is Alexander werkzaam bij vele gemeenten in België en Nederland. Zo traint hij managers en medewerkers van verschillende steden en gemeenten in morele oordeelsvorming. Daarnaast begeleidt hij een aantal centrumsteden in Vlaanderen bij het werken aan één organisatiecultuur bij reorganisaties en het duurzaam ontwikkelen van de organisatie in termen van integriteit.

Voorts is hij werkzaam in de financiële sector, waar hij trainingen morele oordeelsvorming verzorgt en advies geeft aan raden van toezicht, alsook raden van bestuur en medewerkers van verschillende internationale grootbanken. In deze context is Alexander ook werkzaam als docent ‘Sustainability and Integrity’ bij Febelfin Academy, de vereniging van Belgische financiële instellingen, waar hij integriteitsmanagement voor leidinggevenden en management geeft.

Alexander De Waele