Julien Topal

Trainer

Julien werkt als trainer, adviseur en risicoanalist voor G&I binnen alle gremia van de overheid (inclusief de politiek) en bij diverse (semi)publieke en private organisaties. Hij komt uit Nederland, maar woont in Antwerpen en werkt ook geregeld voor G&I België.

Van origine is Julien filosoof. Hij promoveerde aan het European University Institute te Florence (Italië), was docent aan de Universiteit van Maastricht (2005-2008) en adjunct-professor aan de William Paterson University (VS). Van zijn hand verschenen verschillende publicaties, meest recentelijk een inleiding op het Nederlandse integriteitsbeleid. Julien is directeur van een aan G&I gelieerde stichting, Foundation for Integrity and AntiCorruption. Via de stichting ontwikkelt hij onderzoeks- en educatieve projecten in o.a. Oekraïne en de Filipijnen.

Julien is zeer ervaren in het uitvoeren van de training morele oordeelsvorming. Zijn trainingen worden sterk gewaardeerd om de juiste mix tussen diepgang, interactie, praktische toepassing en plezier. Dankzij de ruime pedagogische bagage die hij heeft opgebouwd in zijn jaren als docent, kan hij snel schakelen en een training aanpassen aan de leerstijl en leerbehoeften van de groep, met duidelijke links naar de dagelijkse werkprocessen en de specifieke noden en wensen binnen het betreffende organisatieonderdeel. Zijn flexibiliteit maakt dat Julien wordt ingezet bij zowel laag- als hoogopgeleiden.

Julien Topal